Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu are un contract de deszăpezire, deşi procedura de achiziţie a fost lansată în luna octombrie a anului 2016!

În acest moment, doar două autostrăzi nu au  contracte semnatw– una dintre acestea este Bucureşti-Ploieşti, iar cealaltă Bucureşti-Piteşti.  Nici iarna trecută nu a existat un contract semnat pentru deszăpezirea A3, fiind semnat un contract de urgenţă cu firma care asigurase aceste servicii în anii trecuţi

Cu toate că, din octombrie 2016 şi până în prezent, în mod normal ar fi fost destul timp pentru parafarea acordului-cadru pe trei ani şi a primului contract subsecvent care decurge din acesta aferent anului în curs, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost blocată de contestaţii.

Cnform CNAIR, în această perioadă se desfăşoară activitatea de definitivare şi semnare a contractelor subsecvente (parte componentă a acordurilor-cadru), dar, A1 Bucureşti-Piteşti şi A3 Bucureşti-Ploieşti rămân la mila vremii, deocamdată.

CNAIR a dat publicităţii informaţii referitoare la contractele de deszăpezire, din care reiese că, “la această dată, din cele 57 de acorduri-cadru au fost definitivate şi semnate 55. Ultimele două Acorduri-cadru, pentru Autostrada A1(Bucureşti-Piteşti) şi A3 (Bucureşti-Ploieşti), sunt în proces de achiziţie, fiind contestate la Curtea de Apel Bucureşti. Până la semnarea lor, activitatea de deszăpezire pe cele două autostrăzi va fi asigurată de către DRDP Bucureşti prin redistribuirea de utilaje de la alte secţii”.

Conform reglementărilor în vigoare, bazele din zonele de munte ale CNAIR trebuie să fie asigurate cu utilajele necesare activităţii de deszăpezire, urmând ca până la 1 noiembrie să fie asigurate utilajele necesare şi în restul bazelor, în funcţie de evoluţia vremii.

Aşa cum arăta, marţi, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti, inginerul Ionel Ciobanu, pe raza judeţului Prahova sunt şapte baze de deszăpezire, dintre care trei sunt în zona montană, adică la Cheia, Valea Popii şi la Sinaia, ceea ce înseamnă că acestea ar trebui să fie gata oricând de intervenţie de astăzi şi până la finalul sezonului rece 2017-2018.

De asemenea, Ionel Ciobanu a mai precizat că 16.950 de metri liniari de panouri parazăpezi vor fi montate până pe data de 1 Decembrie 2017, în funcţie însă de eliberarea terenurilor agricole de culturile de toamnă sau de efectuarea lucrărilor agricole specifice acestei perioade.