După mai bine de un an de zile de amânări, una dintre promisiunile electorale ale viceprimarului Cristian Ganea a fost onorată. 

Elevii ploieşteni vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale TCE. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 1 noiembrie.

“Sunt extrem de mulţumit că, în sfârşit, facem dreptate. Este una dintre promisiunile noastre electorale şi demonstrăm astfel că noi nu doar promitem ne şi ţinem de cuvânt.  Elevii ploieşteni au acum oportunitatea de a merge la şcoală gratuit. Este una dintre ideile noastre pentru a facilita accesul tuturor copiilor către învăţământ. Am demonstrat că promisiunile noastre sunt sustenabile şi pot fi aplicate. Dar cei care vor decide cine aruncă praf în ochii ploieştenilor şi cine are proiecte sustenabile sunt cetăţenii.”, a declarat social democratul George Botez.

„Fapte nu vorbe. Aşa am promis în campania electorală din 2016 şi asta facem acum: ne respectăm promisiunile. Am dorit să venim în sprijinul familiilor ploieştene. Este mult mai simplu să îţi trimiţi acum copilul la şcoală şi este o măsură pe care o vor aprecia ploieştenii cu venituri medii.”, ne-a spus şi viceprimarul Cristian Ganea.

Există şi un plafon de venituri pentru acordarea gratuităţii: 2.364 de lei net/lunar pentru fiecare membru de familie. Pentru eliberarea abonamentelor este necesară o adeverinţă din care să reiasă că familia nu depăşeşte valoarea de 2.364 lei net per membru de familie. Tutorii vor completa o declaraţie pe proprie răspundere că nu au un venit mai mare faţă de cel prevăzut în hotărârea aprobată  cu unanimitate de consilierii locali ploieşteni. 

Elevii care nu au frecventat cel putin 80% din cursuri nu vor beneficia de transportul gratuit. Şcolile au obligaţia de a transmite tabelele cu elevii beneficiari ai transportului gratuit.

Nu beneficiază de gratuitate 100% cei care locuiesc în alta localitate sau cei care locuiesc în Ploieşti, dar învaţă la unităţi şcolare în afara localităţii. Aceştia au dreptul doar la o reducere de 50% din preţul abonamentelor.

Abonamentele vor fi ridicate de la tonetele şi de la caseria colectoare ale TCE Ploieşti