Un transport agabaritic care se va deplasa pe ruta Port Olteniţa – Rafinarie Petrobrazi va afecta circulaţia, de joi până sâmbătă, pe mai multe drumuri naţionale, iar Centura Ploieştiului va fi închisă total în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, potrivit operatorului de transport.

SC Eastern Shiping SRL va opera un transport agabaritic din Portu Olteniţa la Rafinăria Petrobrazi, iar în zilele de 5 şi 7 octombrie, circulaţia rutieră va fi afectată parţial, pe unele segmente de drum existând şi restricţii. În noaptea de 6 spre 7 octombrie, Centura Ploieşti va fi închisă total circulaţiei.

„Este vorba de un transport cu dimensiuni şi greutate mare care impune circulaţia pe ambele sensuri de mers. (...) Plecarea se va face în seara de 5 octombrie la ora 19.00, convoiul fiind însoţit de maşini de escortă şi echipaje ale poliţiei rutiere, pe următorul traseu: DN4: Olteniţa Port – intersecţie DN4 cu DNCB; DNCB - intersecţie DN4 cu DNCB; intersecţie DN2 cu DNCB; DN2 ( intersecţie DN2 cu DNCB) – Urziceni – Albeşti–Paleologu; DN 1B – Albeşti-Paleologu – intersecţie DN1 cu DN1B; DN1A – intersecţie DN1A cu DN1B – intersecţieDN1A cu DN1B cu SPL; DN1B – intersecţie DN1A cu DN1B cu SPL – intersecţie DN1 cu DN1B cu MGPL; DN1 – intersecţie DN1 cu DN1B cu MGPL – intersecţie DN1 cu DJ104P”, potrivit comunicatului transmis miercuri de SC Eastern Shiping.

Potrivit documentului, de la intersecţia dintre DN1 şi DN1B, convoiul va circula pe DN1 pe o distanţă de aproximativ 6,2 Km pe contrasens, până la intersecţia giratorie DN1 cu DN1A, iar la trecerea convoiului, circulaţia va fi întreruptă.

Se estimează că se va ajunge la intrarea în Ploieşti, la intersecţia DN1A cu DN1B vineri, 6 octombrie, la ora 13:00, iar de aici se va pleca spre Rafinăria Petrobrazi – Poarta 4b, intrarea dinspre Negoieşti la ora 23.00.

„De la ora 00.00 Centura Ploieşti va fi închisă total circulaţiei până când transportul agabaritic va ieşi de pe aceasta”, se mai arată în comunicat.