În această dimineaţă, poliţiştii din Prahova, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism şi şantaj. 5 persoane vor fi aduse la audieri.

La data de 3 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane bănuite de proxenetism şi şantaj.

Din cercetări a rezultat că, în perioada mai - octombrie a.c., cei în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia atât în ţară, cât şi în străinătate.

Pentru îndeplinirea activităţii infracţionale, cei vizaţi ar fi creat aparenţa unei relaţii intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoţională a acestora pentru a le determina să practice prostituţia.

În situaţia în care acestea refuzau să mai practice prostituţia, aceştia ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă.

Din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi obţinut aproximativ 1.000.000 de euro.

Poliţiştii vor aduce 5 persoane la sediu, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune participă şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Prahova, poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov, precum şi jandarmi.