Pericol de explozie pe Centura de Vest a Ploieştiului. Opt butoaie în care se afla nitrat de monometilamina au căzut dintr-un camion, substanţa curgând pe carosabil.

Traficul a fost deviat prin Strejnic şi Ploieşti (pentru sensul de mers spre Bucureşti) şi prin Parcul Municipal Vest (pentru sensul spre Câmpina) La locul incidentului acţionează cinci echipaje ale ISU Prahova, echipe ale Poliţiei, ale Ambulanţei şi ale Jandarmeriei.

Nitratul de monometilamina este o substanţă puternic inflamabilă la contactul cu surse de căldură.

25 pompierii militari acţionează pentru asigurarea zonei ca urmare a unor scurgeri de nitrat de monometilamina dintr un camion care transporta 15 tone depozitate în recipiente de plastic a câte 200 litri.

Substanta este coroziv explozivă, periculoasă doar în contact cu sursa de aprindere. Pompierii intervin pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă pentru vecinătăţi. Totodată urmează să ajungă la.locul intervenţiei o autospeciala cbrn din cadrul ISU bif pentru măsurarea concentraţiilor explozive.

Ulterior urmează ca o societate de profil să asigure descărcarea şi verificarea tuturor recipienţilor în vederea identificării celor afectate. Transportul este unul special paza şi protecţia acestuia fiind asigurată cu efective de jandarmi.

FOTO şi VIDEO : ISU Prahova, Ambulanţa Prahova şi Raluca Eparu