Poliţiştii din Vălenii de Munte au depistat în flagrant un angajat al unei instituţii cu atribuţii în domeniul silvic, care transporta material lemnos fără acte de provenienţă şi susceptibil a fi sustras din pădurea aflată în propria gestiune. A fost reţinut pentru delapidare.

La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din Vălenii de Munte au depistat un bărbat, care transporta cu  o autoutilitară material lemnos specia cireş, fag şi paltin, pentru care nu a putut prezenta documente de provenineţă.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul este angajat al unei instituţii cu atribuţii în domeniul silvic.

În timpul activităţilor efectuate în teren, bărbatul ar fi încercat să fugă de la faţa locului, însă nu a reuşit, acesta fiind oprit de poliţişti.

Din cercetările efectuate de poliţişti, au rezultat indicii că, în noaptea de 18/19 septembrie a.c., bărbatul ar fi sustras dintr-un fond forestier aflat în gestiunea sa 1,280 mc material lemnos rezultată din secţionarea a doi arbori specia cireş şi paltin doborâţi de fenomenele naturale şi din tăierea fără drept a unui arbore specia fag.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, iar prin ordonanaţa s-a dispsus reţinea bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca la data de 28.09.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte pentru luarea unei măsuri preventive.

Totodată, autoutilitara a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.