Consilierii locali PSD cer din nou transport gratuit pentru elevii din Ploieşti. Prima oară propunerea a fost lansată în toamna anului trecut, însă primarul Adrian Dobre a motivat că nu sunt fonduri pentru o asemenea facilitate. Acum, aleşii social democraţi readuc în discuţie acordarea acestei facilităţi pentru elevii ploieşteni.

"Am analizat posibilităţile legale şi am solicitat TCE să întocmească o situaţie privind efortul financiar al municipalităţii pentru acest lucru. Am primit asigurări că suma poate fi susţinută fără a afecta alte activităţi. Dacă vom avea votul tuturor consilierilor în acest sens, sperăm ca măsura să intre în vigoare cu 15 octombrie. Sperăm să nu se pună, din nou, piedici acestei măsuri deoarece ea este un sprijin acordat elevilor pentru a-şi desăvârşi educaţia şi instruirea", ne-a declarat George Botez, liderul grupului PSD din Consiliul Local Ploieşti.

Viceprimarul Cristian Ganea speră ca măsură să fie aprobată urgent

"Timpul este scurt pentru a discuta această problemă în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii, iar grupul PSD împreună cu colegii de la ALDE vor convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului cu această temă. Suntem extrem de hotărâţi să rezolvăm această problemă în regim de urgenţă", ne-a spus Cristian Ganea, viceprimarul social democrat.

Discuţiile despre acordarea gratuităţii pentru elevi au fost lansate în toamna anului trecut, însă liberalii i-au acuzat întotdeauna pe social democraţi că este o măsură populistă care nu are susţinere financiară.