La solicitarea Primăriei municipiului Ploieşti, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi din cadrul Bazei de Administrare si Deservire a Jandarmeriei Române vor acţiona în zilele de 17 şi 18 septembrie 2017 pentru buna desfăşurare a activităţilor ocazionate de funeraliile domnului Mircea Ionescu Quintus.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova va desfăşura  măsuri de asigurare a ordinii si a siguranţei publice la locul de depunere a sicriului cu trupul  neînsufleţit, pe traseele de afluire si defluire a participanţilor la funeralii precum şi la cimitirul unde va fi înhumat trupul neînsufleţit al fostului politician, precum şi a gărzii la catafalc pe timpul celor două zile.

Efective ale Bazei de Administrare a Jandarmeriei Române vor asigura ceremonialul de înhumare in ziua de 18 septembrie, inclusiv fanfară militară, având în vedere că defunctul era general în rezervă. 

Duminică, la ora 9.00, la iniţiativa doamnei prefect, Mădălina Lupea a avut loc, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Prahova, o întâlnire cu toate structurile cu responsabilităţi în organizarea ceremonialului de înhumare, în vederea eliminărilor eventualelor sincope în desfăşurarea evenimentului.

Rugăm participanţii să respecte următoarele recomandări:

– să respecte precizările organizatorilor şi recomandările forţelor de ordine, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine.

– sunt interzise orice manifestări care ar putea produce acte de încălcare a ordinii, siguranţei sau moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, punerea în pericol a sănătăţii acestora, incitarea la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.

– conducătorii auto sunt rugaţi să respecte indicaţiile şi semnalele poliţiştilor rutieri, având în vedere faptul că vor exista devieri ale traficului în anumite zone;

– din raţiuni de siguranţă recomandăm participanţilor să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase sau alte asemenea bunuri care nu au legătură cu manifestările;

– în zona desfăşurării manifestărilor publice este stric interzisă patrunderea oricăror autovehicule cu excepţia autospecialelor forţelor de ordine;

– facem precizarea că este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfăşurării manifestărilor, fără respectarea condiţiilor legale;