Iluzoriul Spital Municipal de Urgenţă a bifat o posibilă nouă locaţie şi un posibil tun imobiliar...

Aleşii locali s-au întâlnit pentru a discuta despre un teren situat pe strada Torcători, pe care primarul Adrian Dobre ar dori (acum) să demareze construcţia mult promisului spital. Proiectul a creat tensiuni uriaşe între consilierii locali pentru că Adrian Dobre dorea să impună aleşilor să accepte câteva condiţii inimaginabile, pe care MApN le cere pentru a ceda terenul municipalităţii.

Social democraţii au solicitat prorogarea proiectului, iar liberali au început, în stilul caracteristic, să îi acuze că vor să distrugă viitorul spital (în condiţiile în care discutăm deja de a cincea posibilă locaţie pentru spital, iar zona Torcători nu prea se încadrează din cauza condiţiilor de trafic pentru o asemenea investiţie...)

Printre condiţiile solicitate de MApN pentru a ceda terenul de pe torcători se numără cea prin care municipalitatea cedează ministerului „un număr de 80 de spaţii locative (n.r construite prin fonduri propri sau prin programul ANL), împreună cu terenul aferent acestora, care vor fi predate în loturi de câte 20 pe an,primul lot la 5 ani de la data transmiterii imobilului 615 către Primăria Municipiului Ploieşti”. Adică, în condiţiile în care sunt sute de cereri de locuinţe depuse la Primăria Ploieşti, Armata cere nu mai puţin de 80 de apartamente, iar municipalitatea acceptă solicitarea, deşi în zona Libertăţii avem mai multe blocuri ANL nefinalizate de peste zece ani.

Social democraţii au spus clar că nu pot accepta o asemenea clauză şi nicipe cea prin care, în situaţia în care Primăria Ploieşti nu ar finaliza lucrările la Spitalul Municipal de Urgenţă în termen de 10 ani sau nu ar oferi Ministerului Apărării Naţionale cele 80 de locuinţe, terenul împreună cu lucrările care au fost realizate pe respectivul teren să revină de drept în patrimoniul MApN.

Avocatul George Botez, liderul consilierilor PSD, a spus clar că nu poate fi făcută o asemenea greşeală, iar municipalitatea nu îşi poate asuma condiţii atât de drastice, în condiţiile în care nimeni nu este sigur că lucrările vor fi finalizate la timp. Botez a făcut referire şi la clauzele descoperite în contractul dintre Primăria Ploieşti şi Petrom, contract prin care a fost donat fostul sediu al companiei petroliere, clădire în care ar fi trebuit să se mute Spitalul de Pediatrie şi în care astăzi funcţionează mai multe servicii ale municipalităţii.

Viceprimarii George Pană şi Cristian Ganea au criticat şi ei proiectul şi au criticat erorile din documentaţia pusă la dispoziţia Consiliului Local.

Criticile social democraţilor au stârnit nemulţumirea edilului Adrian Dobre care a părăsit nervos sala. Oare suntem în faţa unui tun imobiliar? Şi cine stă în spatele unui asemenea proiect, clar în defavoarea ploieştenilor?