Poliţiştii prahoveni au desfăşurat o acţiune de verificare a comercianţilor din Puchenii Mari. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 90.000 de lei şi au fost confiscate peste 4 500 kg de fructe şi legume

28 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al I.J.P. Prahova au desfăşurat o acţiune în piaţa din comuna Puchenii Mari, pentru verificarea legalităţii actelor de comerţ.

Astfel, a fost verificată activitatea a 48 de agenţi economici, iar pentru neregulile depistate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea a peste 4 500 kg de legume şi fructe de la comercianţi care nu au putut prezenta documente de provenienţă a acestora.

EXEMPLU:

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un bărbat din localitatea Ciolpani a expus spre vânzare în piaţa din comuna Puchenii Mari 1040 kg ardei gras şi 658 kg  vinete, pentru care nu au putut face dovada provenienţei.

Pentru abaterile constatate, persoana fizică a fost sancţionată contravenţional cu amendă  în valoare de 5.000 lei, dispunându-se măsura complementară a confiscării bunurilor pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă.