Un regal cultural! Aşa va arăta cea de a 68 a stagiune a Teatrului Toma Caragiu, din Ploieşti.

Ploieştenii, şi nu numai, vor avea parte de spectacole senzaţionale (la toate cele trei secţii alea instituţiei de cultură). Prezentarea noii stagiuni a fost făcută, într-o conferinţă de presă, de Mihaela Rus, directorul Teatrului.

Astfel, la secţia Dramă, stagiunea va fi deschisă cu "Unchiul Vanea", de A.P. Cehov, în regia Sânzianei Stoican. Actorii de la secţia Dramă le-au pregătit spectorilor o mulţime de surprize şi dacă vă spunem că, spre exemplu, actorii Dorel Vişan şi Marcel Iureş vor avea colaborări cu teatrul ploieştean am dezvăluit o parte din surprize şi v-am stârnit curiozitatea.

La Teatrul pentru Copii "Ciufulici", stagiunea va debuta pe 17 septembrie cu spectacolul Amnarul fermecat, adaptare de Cristian Pepino după H.C. Andersen.

Secţia Revistă va începe stagiunea, pe 22 septembrie, cu senzaţionalul spectacol "My Fair Lady", regia, scenariul şi lightdesign Alice Barb. De altfel, secţia Revistă împlineşte 60 de ani de activitate. Cu acest prilej, ploieştenii vor avea parte de mai multe surprize, şi dezvăluim doar faptul că la seara de gală vor urca pe scenă o mulţime de nume mari din muzica românească şi îi amintim, printre alţii pe Daniel Iordăchioaie, Aurelian Temişan, Adrian Enache, Corina Chiriac

Şi în acest an, ploieştenii vor avea parte de Festivalul de Teatru. Deocamdată, organizatorii au anunţat că va avea loc între 31 octombrie şi 5 noiembrie. Timp de şase seri, spectatorii vor putea urmări 16 spectacole, dar şi concerte şi evenimente stradale.

Şi pentru că Teatrul Toma Caragiu a devenit un reper cultural al Ploieştiului tot mai mulţi sponsori şi parteneri au decis să sponsorizeze activitatea artiştilor de aici. Este un semn că, în sfârşit, Ploieştiul devine un oraş cultural.