Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă seară, la Mamaia, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că discuţiile au vizat şi proiectul autostrăzii Braşov-Bucureşti, care ar putea fi declarat de importanţă strategică, informează news.ro.

Premierul a făcut această declaraţie completându-l pe liderul PSD, Liviu Dragnea, alături de care a susţinut o conferinţă de presă la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, desfăşurată sâmbătă, la Mamaia.

Dragnea spusese că a avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Transporturilor despre autostrada de pe Valea Prahovei, un proiect mai vechi care are inclusiv avizele de mediu şi care prevede autostradă doar între Comarnic şi Braşov, iar între Ploieşti şi Comarnic nu este autostradă.

„Să vedem ce se poate face astfel încât să nu avem întreruptă autostrada între Ploieşti şi Comarnic”, a spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose l-a completat pe Dragnea spunând: „Ne gândim serios dacă acest proiect poate fi declarat proiect naţional de importanţă strategică. Banii sunt prevăzuţi în bugetul Ministerului Transporturilor. Sunt deja bucăţi desenate, deci putem începe efectiv construcţia pe acest tronson”.

Mihai Tudose a precizat că şi TAROM şi Aeroportul Bucureşti ar putea fi declarate obiective strategice de importanţă naţională.