Ploieştiul a fost paralizat, miercuri, timp de o oră, de o grevă, aşa zis spontană a şoferilor de la TCE. Supăraţi că funcţionarii din Primăria Ploieşti au refuzat să dea avize pe proiectul prin care societatea solicita acordarea subvenţiei de 15 milioane de lei, sindicaliştii şefi au dat ordin ca autobuzele să se retragă în depouri. Ordinul a fost transmis angajaţilor de către dispeceri, iar singura întrebare care rămâne acum este cine va suporta ora în care ploieştenii nu au beneficiat de transport public în comun.

Într-o ţară normală, conducerea societăţii comerciale ar trebui să calculeze pierderile înregistrate de TCE şi să le recupereze de la angajaţii nemulţumiţi. În plus, aceştia nu ar trebui plătiţi pentru ora de grevă.

Dar cum sindicaliştii majoritari lucrează într-o complicitate interesantă cu directorul Alexandri Nicolae suntem convinşi că pagubele nu vor fi recuperate niciodată şi vor fi suportate din buzunarul ploieşteanului simplu.

Dar, dacă la precedenta grevă ploieştenii înţelegeau nemulţumirile salariaţilor, acum protestul spontan nu a fost prea bine primit. Cetăţenii au înjurat nesimţirea sindicaliştilor, susţinând că în momentul în care TCE a majorat tarifele cu peste 50%, trebuie să li se asigure serviciile de transport.

Cât despre spontaneitatea grevei...nu putem să nu ne întrebăm cum oare aveau tonetele de bilete pregătite afişe cu grevă, ştiut fiind faptul că la chioşcuri nu există imprimante ca să poată tipări rapid astfel de anunţuri!

Şi mai rămâne o întrebare...Dacă miercuri, directorul TCE cerea suma de 15 milioane de lei şi ameninţa cu plângeri penale pe toţi cei care nu vor să dea banii, la finalul şedinţei, acelaşi director acceptă ca vineri, Consiliul Local Ploieşti să discute un proiect de hotărâre prin care se acordă societăţii o subvenţie de numai 6 milioane de lei.

Deci...de unde reducerea?