Bebeluşul aruncat de către mama sa într-un WC dintr-o gospodărie din localitatea prahoveană Gorgota şi salvat miercuri de doi poliţişti a murit la Maternitatea din Ploieşti. Pe numele femeii, autorităţile au deschis dosar penal, cercetând-o pe aceasta pentru omor.

Copilul născut miercuri şi aruncat cel mai probabil de către mama sa.într-o hazna dintr-o gospodărie din comuna Gorgota, judeţul Prahova, a murit în Maternitatea din Ploieşti la câteva ore după ce a fost salvat din WC-ul respectiv.

Surse din Poliţie au declarat că nou-născutul, o fetiţă, a fost aruncat în WC şi acoperit cu frunze. Poliţiştii au auzit scâncetele copilului, l-au scos pe acesta din hazna, iar unul dintre salvatori, care lucrează în Poliţie de doar şase luni, i-a făcut copilului masaj cardiac cu degetul, aşa cum văzuse pe internet că se face bebeluşilor aflaţi în stare precară de sănătate.

Inima copilului a cedat însă la Maternitatea din Ploieşti.

Mama fetiţei, în prezent internată tot la Maternitatea Ploieşti, este cercetată penal pentru infracţiunea de omor, anchetatorii urmând să stabilească dacă a fost singura care a luat decizia să arunce copilul în toaletă sau dacă şi alţi membri ai familiei au ştiut despre acest lucru.

Cazul femeii a fost preluat de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.