Electromecanica Ploieşti, fabrica în care se produc rachetele antigrindină, ar putea fabrica şi rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Mihai Fifor, ministrul Economiei, a anunţat, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, că există discuţii cu un partener străin pentru a produce rachetele militare la Ploieşti

„Suntem într-un dialog destul de avansat cu parteneri străini care ar doresc să investească la Electromecanica Ploieşti, în dezvoltarea unei proiect de rachete”, a spus Mihai Fifor.

De asemenea, ministrul a anunţat că pe lângă fabrica de la Moreni unde se produce primul transportor blindat 8x8 românesc, şi la Bucureşti se vor produce vehicule militare.

Ministrul a mai precizat că „cei care vin ca potenţiali investitori în România nu trebuie să creadă în niciun moment că au venit la cumpărături”.

„Ministerul Economiei a considerat că în niciun caz cei care vin ca potenţiali investitori în România nu trebuie să creadă că au venit la cumpărături sau că noi am ieşit la cumpărături în piaţa internaţională. Banii aceştia sunt bani destinaţi industriei de apărare româneşti. Este adevărat că se vor face şi achiziţii din străinătate dar pe noi ne interesează ca banii aceştia să meargă şi să producă plus valoare în industria de apărare românească. Asta înseamnă că orice parteneriat încheiem, o facem pentru retehnologizare, pentru un transfer de tehnologie şi pentru producţie în România a ceva care ulterior să fie considerat produs românesc, produs omologat NATO”, a mai spus ministrul Economiei.