Doi bucureşteni au fost recuperaţi, în noaptea de duminică spre luni, de către jandarmii montani şi salvamontişti de pe un traseu dificil din Masivul Bucegi, după ce nu au mai putut înainta din cauza furtunii, dar şi a traseului accidentat şi alunecos. Intervenţia salvatorilor a durat aproximativ cinci ore şi a fost îngreunată de vizibilitatea redusă de pe munte, de furtună şi de faptul că turiştii nu ştiau să indice locul în care se aflau.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Prahova, în noaptea de duminică spre luni, jandarmii din cadrul Posturilor de ordine publică montane Buşteni şi Sinaia au acţionat pe traseul Buşteni - Valea Spumoasă - Jepii Mici - Buşteni pentru recuperarea a două persoane din Bucureşti, cu vârste de 45, respectiv 40 ani, care nu au mai putut înainta din cauza traseului accidentat, a condiţiilor meteo nefavorabile şi a traseului alunecos.

Acţiunea salvatorilor a început în jurul orelor 21.45, după primirea apelului sosit prin Serviciul Naţional Unic de Urgenţă 112 şi s-a încheiat în jurul orei 03.00, a precizat aceeaşi sursă.

Jandarmii montani au fost sprijiniţi de către membrii echipei Salvamont Buşteni, care au recuperat şi transportat în siguranţă cele două persoane până în Buşteni.

Actiunea a fost îngreunată şi de faptul că cele două persoane nu ştiau să indice locul unde se aflau, dar şi din cauza lipsei de acoperire GSM, a furtunii, a ploii abundente şi a vizibilităţii reduse.


SURSA: News.ro