În zilele de 09 şi 11 august, peste 90 de pompieri vor fi prezenţi la sediul Centrului de Transfuzii Ploieşti, pentru a dona sânge. Gestul umanitar al salvatorilor prahoveni vine în continuarea campaniei naţionale de solidaritate socială – “Salvatorii donează pentru viaţă”, constând în donarea de sânge semenilor noştri aflaţi în suferinţă.

Pompierii militari prahoveni s-au alăturat acestei iniţiative fiind momentul să dovedească, şi de această dată, solidaritate faţă de cei aflaţi la nevoie şi care au nevoie de ajutorul lor.



Am reuşit să ne mobilizăm, din nou, într-o misiune de protejare a celor care au nevoie de ajutor, manifestându-ne preţuirea şi grija faţă de viaţa semenilor   printr-o acţiune desfăşurată dincolo de sarcinile profesionale, dar în consonanţă cu principiile şi valorile armei pe care o reprezentăm.

Demersul nostru nu este primul de acest fel, în luna octombrie 2016, personalul unităţii şi subunităţilor inspectoratului desfăşurând, o altă acţiuni similară. Pompierii au decis să se implice cu scopul de a dărui sănătate şi o şansă la viaţă, celor care depind de un astfel de gest.

Gestul nostru continuă seria acestor intervenţii salvatoare, derulate constant, de-a lungul anilor, de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, demonstrând astfel faptul că, există numeroase moduri, cel în cauză accesibil oricărei persoane sănătoase, de a veni în sprijinul vieţii.

În contextul lipsei de sânge cu care se confruntă adeseori spitalele din ţară, îi invităm pe toţi cetăţenii din judeţul nostru care doresc să se implice să se prezinte la centrul de transfuzie pentru a dona sânge.