Un profesor de economie de la Colegiul ”Toma Socolescu” din Ploieşti este cercetat sub control judiciar penru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant primind bani pentru a promova elevi rămaşi corigenţi. Un alt cadru didactic de la acelaşi liceu, profesor de matematică, este şi el cercetat pentru că ar fi intermediat mita între elevi şi profesorul de economie.

Potrivit unor surse judiciare, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au dechis acest dosar după ce au primit un denunţ de la un elev al Colegiului ”Toma Socolescu”, prin care tânărul susţinea că i se cer bani pentrtu a promova corigenţa la economie. Ofiţerii DGA Prahova împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au organizat un flagrant profesorului, constatând că în acea zi primise câte 500 de lei de la două eleve pentru ca acestea să promoveze corigenţa.

În urma unor percheziţii făcute acasă la cadrul didactic, anchetatorii au găsit suma de 6.000 de lei despre care bănuiesc că ar proveni din mită.

În urma extinderii cercetărilor, ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie au stabilit că profesorul de economie era ajutat de un coleg, profesor de matematică. Acesta din urmă intermedia mita, el fiind cel care primea banii de la elevii corigenţi, oprind, la rândul său, o parte din sumă.

Pe parcursul anchetei au fost identificaţi şase elevi ai acestui liceu care ar fi plătit pentru a trece corigenţele, aceştia fiind puşi sub acuzare pentru dare de mită.

Cele două cadre didactice sunt cercetate sub control judiciar.