Gata cu "acreala" funcţionarilor publici ploieşteni. În urma creşterilor salariale,  funcţionarii ar trebui să fie mereu zâmbitori, amabili şi să evite să mai pună pe drumuri contribuabilii.

Consilierii locali ploieşteni au aprobat salariile funcţionarilor publici, iar campionii majorărilor vor fi angajaţii SPFL, care au obţinut şi acordarea stimulentelor, stimulente tăiate de Guvernul Boc în anul 2010. Aşa se face că stimulentele pe care le vor primi funcţionarii de la SPFL sunt între 2192 şi 600 de lei.

După mai bine de cinci ore, timp în care şedinţa a fost suspendată în nenumărate rânduri, inclusiv pentru că nu exista personal la registratură pentru înregistrarea unei adrese a SPFL, în vedere stabilirii grilei de salarizare, sute de angajaţi din Primăriei şi din instituţiile din subordinea CL Ploieşti vor primi din luna august salarii majorate.

Acestea vor fi de la 400 de euro până la 2.500 de euro brut.Cel mai bine va fi plătit secretarul municipalităţii care va primi peste 10000 de lei, iar cel mai mic salariu va fi al îngrijitoarelor care vor primi 2261 de lei.

Din păcate, dezavantajaţi de noua lege a salarizării sunt funcţionarii de la  Casa de Cultură Ploieşti, Teatrul Toma Caragiu şi Filarmonica Paul Constantinescu, care vor primi o majorare de 25% abia din ianuarie 2018. Aşa se face că angajaţii instituţiilor de cultură vor câştiga aproximativ 2000 de lei brut.

„Diferenţa dintre popor şi populaţie o face cultura şi educaţia”, a spus Luminiţa Avran, directorul Casei de Cultură din Ploieşti, explicându-le consilierilor locali că angajaţii din cultură sunt dezavantajaţi de noua lege. Directorul Luminiţa Avram câştigă, în acest moment, mai puţin de 2000 de lei, în condiţiile în care insituţia pe care o coordonează organizează mai multe festivaluri şi participă la toate evenimentele culturale organizate de municipalitate.

În aceeaşi situaţie sunt şi artiştii de la Filarmonică şi de la Teatrul Toma Caragiu, iar directorii celor două insituţii au glumit amar spunând că vor organiza şi ei spectacole doar pe jumătate, iar la Zilele Ploieştiului sau la alte manifestări culturale vor trimite...SPFL-ul!

Oricum, eroina şedinţei a fost considerată Simona Dolniceanu, directorul SPFL, care a fost aplaudată şi îmbrăţişată minute în şir de subordonaţi la ieşirea din Palatul Administrativ