Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 10 percheziţii în judeţ, la domiciliile unor persoane bănuite de activităţi ilegale în domeniul silvic. 11 mandate de aducere au fost puse în executare.

La data de 27 iulie a.c., poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 10 percheziţii, la domiciliile unor persoane din comuna Dumbrăveşti, judeţul Prahova, bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie – iulie a.c. acestea ar fi tăiat ilegal şi sustras material lemnos din fondul forestier al Ocolului Silvic Slănic, precum şi din fonduri private de pe raza oraşului Plopeni şi comunei Cocorăştii Mislii

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit la locaţiile vizate cantitatea de 3 m3 de cherestea şi 4 m3 de material lemnos de foc (buşteni, specia stejar), pentru care nu existau documente de provenienţă. Materialul lemnos descoperit a fost ridicat în vederea cercetărlior, precum şi 9 atelaje hipo, 3 motoferăstraie şi alte unelte utilizate la tăierea şi prelucrarea lemnului sustras (topoare, chingi, ferăstraie etc)

De asemenea, 11 persoane bănuite au fost aduse la sediul poliţiei în vederea audierilor, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă.

La percheziţii au participat şi echipe din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.