0 (ZERO) proiecte finanţate prin PNDL pentru municipiul Ploieşti! Performanţa îi aparţine lui Adrian Dobre, care şi-a propus, probabil, să intre în istoria municipiului drept "primarul-festival"!

Altfel nu se poate explica situaţia în care a ajuns municipiul reşedinţă de judeţ, care nu a primit niciun leu la distribuirea fondurilor pentru investiţiile finanţate prin PNDL. Şi nu vă gândiţi că e vorba despre o împărţire pe criterii politice, deoarece primarii liberali din Prahova primesc aproximativ 450 milioane de lei pentru investiţii, in timp ce edilii PSD au o alocare de aproximativ 240 de milioane de lei.  Ploieştiul nu a primit fonduri deoarece proiectele pregătite pentru această finanţare nu au fost trimise în termenul legal prevăzut de Ministerul Dezvotării. Cu alte cuvinte, nici un funcţionar din Primăria Ploieşti nu s-a îngrijit ca proiectele să fie depuse în termen, conform prevederilor legale.

Altfel spus, după ce a criticat investiţiile realizare prin fonduri europene în Ploieşti, primarul Dobre reuşeşte performanţa de a nu atrage niciun leu pentru a finanţa lucrări de care municipiul avea nevoie. Reabilitarea Podului de Lemn, modernizarea cartierelor mărginaşe, erau proiecte necesare pentru Ploieşti

Şi pentru că Adrian Dobre este instruit la şcoala propagandei PDL, a emis un comunicat de presă în care atacă dur Guvernul PSD, susţinând că Ploieştiul "a fost pedepsit pentru că nu a ales primarul care trebuie".

Nicio vorbă despre sanţionarea funcţionarilor publici care au uitat că termenele trebuie respectate, mai ales atunci când este vorba despre dezvoltarea municipiului.

"Cred că vinovaţii nu trebuie căutaţi la Guvern. Ei sunt în Primăria Ploieşti şi nici acum nu consideră că au greşit cu ceva. Lista cu proiecte a fost trimisă la un număr inexistent de fax, documentele au fost trimise prin sistemul normal de poştă şi au ajuns după 12 zile.  Acesta este «profesionalismul» şi lipsa de management a directorilor din Primărie. Ploieştiul nu a primit nimic şi asta nu din cauză că primarul este de altă coloratură politică ci pur şi simplu din cauza unor lipsuri elementare. Nu s-a făcut nicio anchetă pentru a sancţiona vinovaţii.

Acum văd că primarul a făcut o scrisoare deschisă în care cere schimbarea din funcţie a domnului viceprimar Pană pentru că el ar fi de vină. Este o glumă acest comunicat. Nu cred că este vina vreunui viceprimar, este vina primarului pentru că el a detaşat acei oameni în funcţiile respective. Doamna Şom, că la dânsa fac referire, a propus într-una dintre şedinţe să meargă viceprimarul Ganea la doamna ministru Shhaideh să depună lista cu proiecte“, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

"Nu înţeleg ce reproşează primarul Dobre partidului din care fac parte şi nici ce îmi reproşează mie personal. Comunicatul dat este lipsit de logică de la un cap la altul.

Am aflat de acest comunicat în timpul unei şedinţe la care participam alături de primarul Dobre la o discuţie cu reprezentanţii sindicatului Primăriei.

După ce am citit acest comunicat am vrut să îl întreb ce a vrut să spună şi ....foarte comunicativ mi-a răspuns scurt...o zi bună… Relevant...

Multumesc!

Eu spun ca este o fugă de responsabilitate, o încercare de a se ascunde în spatele altora şi în egală masură o încercare de a acoperi haosul si oamenii care îl crează, oameni numiţi în funcţii importante chiar de către primarul Dobre.

Suntem la un an de la alegeri şi ne-am întors în timp încît parcă ne-am afla într-un ....târg medieval”, a spus şi viceprimarul George Pană.

Cu alte cuvinte, în al 12 lea ceas, primarul Ploiestiului fuge de responsabilitate, aruncând pisica în ograda altora...Că doar e mai simplu să îl identifici pe Acarul Păun, decât să îţi torni cenuşă în cap şi să recunoşti că e mai simplu să organizezi un concert, decât să demarezi un proiect uriaş de infrastructură