Noile tarife pentru transportul public în comun în municipiul Ploieşti au stârnit ample discuţii între consilierii locali. Propunerea TCE de majorare a abonamentelor a primit avize negative din partea aparatului de specialitate din Primăria Ploieşti. Anabell Măntoiu, secretarul Primăriei Ploieşti, şi Nicoleta Crăciunoiu, directorul Economic al municipalităţii, au explicat că noile tarife nu sunt fundamentate conform legilor în vigoare.

Consilierii locali au fost informaţii de faptul că proiectele nu au primit vizele de la Direcţia Economică şi Direcţia Juridică a Primăriei. O parte dintre sindicaliştii din Transport Călători Express, aduşi în sală pentru a pune presiune pe aleşii locali, au acuzat că motivele invocate de funcţionarii care s-au opus proiectelor nu sunt întemeiate.
Dacă pentru TCE vestea este proastă, directorul Alexandri Nicolae susţinând că societatea se află în incapacitate de plată, pentru călători vestea este una extraordinară, mai ales că operatorul cere o majorare uriaşă a tarifelor:

Bilet de călătorie: 2 lei (neschimbat)
Abonament lunar pe toate traseele: 108 lei (se majorează de la 63 de lei, valoarea actuală)
Abonament săptămânal pe toate traseele: 27 lei (se majorează de la 19 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi: 98 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 63 de lei)
Abonament săptămânal elevi şi studenţi: 25 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 19 lei)
Abonament bilunar elevi şi studenţi: 49 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 31,5 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi orfani: 98 lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 lei)
Abonament lunar pensionari cu pensii sub 2.100 lei, femei peste 65 de ani şi bărbaţi peste 70 de ani fără venituri, veterani, revoluţionari, cetăţeni de onoare, deţinuţi politic: 76 de lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de transport persoane cu dizabilităţi: 67 de lei, subvenţionată 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de călătorie pe o zi: 4 lei (scade de la 7 lei, cât este în prezent)

Interesant este faptul că în timp ce se fac liste de concedieri şi se cere scumpirea abonamentelor, directorul Alexandri Nicolae face angajări în cadrul TCE!. Astfel, gurile rele susţin că managerul interimar şi-a angajat un şofer personal, culmea...aceeaşi persoană care a colaborat cu Alexandri Nicolae în perioada în care acesta era parlamentar.