Poliţiştii fac, miercuri, percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că prin intermediul a 13 societăţi comerciale ar fi creat un circuit fiscal fictiv, ar fi dedus în mod nelegal TVA şi s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, bugetul de stat fiind prejudiciat cu aproape 14 milioane de lei.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Poliţia Judeţeană Prahova, împreună cu procurori, fac patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Conform sursei citate, în perioada 2010 - 2015 suspecţii ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 13 societăţi comerciale, pentru sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. În baza facturilor fictive de achiziţii emise de firme, persoanele vizate ar fi dedus în mod nelegal TVA şi s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, bugetul de stat fiind prejudiciat cu 13.818.177 de lei.

Ulterior, prin intermediul societăţilor, au fost spălate diverse sume de bani prin mai multe operaţiuni financiare constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate.