E vară, e caniculă, vreţi să vă răcoriţi cu o limonadă sau o bere la o terasă? Va fi foarte greu un asemenea scenariu în această vară în Ploieşti...De ce? Foarte simplu...Aleşii liberali din CL Ploieşti au “picat” proiectul de hotărâre prin care se stabilea regulamentul de acordare a spaţiilor pentru amenajarea de terase. De ce au interzis dreptul ploieştenilor de a se distra la terase, greu de spus, mai ales că noul consilier PNL din CL Ploieşti, Valentin Marcu, a fost implicat în trecut (prin 2010) într-un scandal legat de funcţionarea ilegală a unei terase la Sala Sporturilor…

Dar să revenim la  terasele noastre….

Conştiincioasă, liberala Zoia Staicu a iniţiat (împinsă de la spate de colegul său Gheorghe Sârbu) mai multe amendamente legate de regulamentul de funcţionare a teraselor din Ploieşti. Ba a iniţiat un amendament care prevedea şi sancţiuni pentru cei care amplasează ilegal astfel de terase…Amendamentele au stârnit dezbateri aprinse, dar au trecut fără nicio problemă.

Supriza avea să vină la votul final…O oră şi jumătate au discutat aleşii despre amplasarea teraselor în Ploieşti, Zoia Staicu a formulat mai multe amendamente, votate de toată lumea …Şi..proiectul privind amplasarea teraselor a picat…Aleşii liberali au decis că ploieştenii nu au voie de distracţie în această vară şi nu au votat proiectul. Nici măcar Zoia Staicu iniţiatoarea amendamentelor intens dezbătute de aleşi nu a votat “pentru”  deşi amendamentele fuseseră adoptate…

Iar la final, când aleşii social democraţi au fost uimiţi de rezultatul votului, liberala Zoia Staicu le-a şoptit, din vârful buzelor, consilierilor PSD: “Data viitoare veniţi cu un proiect mai bun...”

Cu alte cuvinte, amendamentele fuseseră făcute doar pentru urechile publicului, dar proiectul nu trebuia să fie votat!

Acum, faptul e consumat, dar îi îndemnăm pe ploieştenii care visează să bea o bere la o terasă să meargă la sediul PNL….Nu de alta, dar poate acolo găsiţi o bere rece sau o limonadă!