Consiliul de Administraţie al TCE Ploieşti va discuta, astăzi, despre lista primelor restructurări de personal din societatea comercială. Interesant este că lista este cunoscută de foarte puţine persoane şi a fost realizată de directorul Alexandri Nicolae împreună cu liderii de sindicat Ion Mişcă şi Silviu Sonu, dar fără a consulta şi cel de al doilea sindicat din instituţie. Propunerile de restructurări au fost făcute de şefa de la personal, Claudia Slăniceanu.

Lista restructurărilor a fost respinsă odată de juristii din Primăria Ploieşti pe motiv că nu există personal TESA printre cei care urmează a fi concediaţi.

Actuala listă este mult mai interesantă. Spre exemplu, deşi se vorbeşte despre modificarea graficelor şi despre reducerea curselor, nu se restructurează niciun post de şofer sau de vatman. Adică, oamenii din aceste posturi vor munci mai putin (nu vor mai putea face toate orele de muncă) dar vor avea aceleaşi salarii.

În schimb sunt eliminate opt posturi de la biroul circulaţie...fostul loc de muncă al fostului director Cristian Iancovici. Se desfiinţează cabinetul psihologic desi evaluarile anuale pentru o mie de persoane ar însemna bani mulţi plătiţi către un cabinet particular.

Din organigrama TCE mai dispar un tapiţer, un tâmplar, un strungar, un inginer specializat în autobuze (se aude că este finul lui Radu Popescu, fost director TCE), trei tipografi şi doi panagii (vulcanizatori/ reducerea numarului de panagii ar putea duce la probleme în TCE pentru ca rotile unui autobuz sunt foarte grele si nu pot fi cărate de o singură persoană)

Mai mult se fac presiuni asupra sindicaliştilor de a părăsi Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesionişti Ploieşti, oamenii fiind ameninţaţi că daca nu revin în sindicatul majoritar vor ajunge pe lista de restructurări.

Oricum încercarea directorului Alexandri Nicolae de a renunţa la transportul cu troleibuzul în Ploieşti (fie şi parţial) se loveşte de opoziţia membrilor din Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesionişti Ploieşti care au reuşit să adune, în doar câteva zile, aproximativ 2000 de semnături de la ploieştenii care nu doresc renunţarea la trolee.

Vom urmării deciziile Consiliului de Administraţie de azi şi vă vom ţine la curent cu soluţiile găsite pentru redresarea financiară a TCE Ploieşti