Primarul Adrian Dobre, cu complicitatea aparatului propriu al Primărie Ploieşti, este la un pas de a-şi trece în CV un uriaş abuz în serviciu, nesocotind o decizie a Consiliului Local.

Vorbim despre programul de reparaţii curente a şcolilor,liceelor şi grădineţelor din Ploieşti, program care a fost aprobat de aleşii locali la aprobarea bugetului municipiului cu un amendament. Consilierii au decis la începutul lunii aprilie ca lista şcolilor, liceelor şi grădiniţelor care vor intra în programul de reparaţii să fie supusă aprobării Consiliului Local Ploieşti în următoarea şedinţă de CL. Doar că de pe 3 aprilie şi până acum au trecut mai multe şedinte de Consiliu Local, iar lista nu a fost supusă aprobării în niciuna dintre ele.



În plus, municipalitatea a urcat pe SEAP anunţul  licitaţiei pentru atribuirea contractelor de lucrări pentru reparaţiile unităţilor de învăţământ  încă din luna februarie, deşi nu exista buget local aprobat.


 
Surse din primărie susţin că procedurile au fost finalizate pentru lotul de şcoli şi licee, iar pentru cel de grădiniţă există contestaţii. Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat în perioada următoare, iar lista şcolilor care vor face parte din acordul-cadru va fi  anexă la contract. Cu alte cuvinte, deşi exista o decizie a Consiliului Local Ploieşti, Adrian Dobre a ignorat decizia aleşilor şi a organizat licitaţia fără a supune aprobării lista unităţilor de învăţământ care au nevoie de reabilitare.

Deci...noi spunem că este un abuz în serviciu mai mult decât evident!