Veste bună pentru tinerii care intenţionează să se căsătorească la începutul anului viitor. Vineri reprezentanţii municipalităţii au semnat procesul verbal de predare-primire pentru fostul sediu al Distrigaz situat pe Bld Independenţei, imobil care va deveni noua Casă a Căsătoriilor din Ploieşti.

Urmează amenajarea imobilului pentru ca cele două servicii importante ale municipalităţii, buletinele şi starea civilă, să se poată muta aici.

Vă reamintim că în luna august consilierii locali ploieşteni au aprobat achiziţionarea imobilului de pe Bld Independenţei pentru un preţ de 400.000 de euro. Negocierile cu Distrigaz, proprietarul imobilului, au durat mai multe luni, iar în final comisia de negociere, condusă de liberalul George Botez, a reuşit să obţină un preţ foarte bun pentru o clădire situată în centrul Ploieştiului. Negocierile s-au îndreptat spre acest imobil după ce proprietarii fostei Case a Căsătoriilor au cerul 1,7 milioane de euro pentru clădirea aflată acum în paragină şi care a devenit un adăpost pentru boschetar. Considerăm că diferenţa de preţ este mai mult decât semnificativă, prin această achiziţie patrimoniul municipalităţii crescând evident.

„Este unul dintre proiectele mele de suflet, în calitate de consilier local liberal, şi pot spune că sunt mulţumit de ceea ce am reuşit să realizăm prin această achiziţie. Şi pentru că nu-mi place să las lucrurile neterminate, mă voi preocupa personal de finalizarea acestui proiect şi voi avea grijă ca din punct de vedere al dotărilor imobilul să devină unul util ploieştenilor. Sunt convins că ploieştenii vor îndrăgi noua locaţie a Casei Căsătoriilor şi vor aprecia decizia municipalităţii”, ne-a declarat consilierul George Botez (PNL).

Menţionăm că prin amenajarea fostei clădiri Distrigaz, va fi pentru prima oară în istoria Primăriei Ploieşti când serviciul de buletine şi cel de stare civilă vor funcţiona în acelaşi imobil, nemaifiind nevoie ca ploieştenii să se „plimbe” de pe Şoseaua Vestului până în centrul oraşului pentru a obţine o copie după actele de stare civilă.