Şoferii TCE au răspuns solicitării Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesionişti Ploieşti şi au circulat toată ziua cu banderole albe şi cu farurile aprinse. Din păcate, prea puţini ploieşteni au aflat de ce se protestează astfel, semn că cetăţenii oraşului nu au învăţat prea multe despre spiritul civic.

În cealaltă parte, Alexandri Nicolae, directorul interimar al TCE Ploieşti, a convocat o şedinţă ad-hoc, şedinţă în care a încercat să le explice oamenilor de ce trebuie să se renunţe la transportul public cu troleibuze, susţinând că această modalitate de transport este foarte costisitoare.

Interesant punct de vedere, dar directorul interimar a uitat să le povestească angajaţilor TCE despre lotul de autobuze second hand, cumpărate prin achiziţie directă, pe care se pregăteşte să îl aducă la Ploieşti. Şi tot la fel a uitat să ceară conducerii Primăriei Ploieşti să acceseze fondurile europene de pe Axa 4, fonduri prin care se pot cumpăra vehicule NOI destinate transportului în comun, dar...vehicule NEPOLUANTE (adică tramvaie, trolee sau autobuze electrice)

Şi nici nu le-a spus angajaţilor că prima listă pentru restructurări nu a fost aprobată de juristii Primăriei Ploieşti pe motiv că nu cuprinde şi personal TESA. Prima serie de concedieri de la TCE va cuprinde 29 de persoane, fiind probabil în aşa fel încât să nu poată fi considerată concediere colectivă şi să fie nevoiţi să le dea celor care rămân fără loc de muncă salarii compensatorii...