Peste 500 de secţii de votare au fost amenajate în cele 49 de localităţi în care duminică au loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, secţiile de votare deschizându-se la ora 7.00. Printre oraşele unde vor fi aleşi noi primari se numără Craiova, Târgu Jiu, Roman, Buşteni, Băicoi,Râşnov.

Alegeri locale parţiale sunt organizate în cinci municipii - Moineşti (judeţul Bacău), Craiova (judeţul Dolj), Târgu Jiu (judeţul Gorj), Lupeni (judeţul Hunedoara), Roman (judeţul Neamţ), în nouă oraşe - Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi, precum şi în 35 de comune.

Scrutinul pentru funcţia de primar în cele 49 de localităţi are loc după ce aceasta a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, a situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Urnele de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00.

Aproape 3.700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în localităţile în care au loc alegeri, pentru asigurarea ordinii publice.

În total, în cele 49 de localităţi au fost amenajate 506 secţii de votare.