La un an de la alegerea lui Adrian Dobre în postul de primar al Ploieştiului liberalii  au decis că edilul are nevoie de un colac de salvare pentru a diminua numărul gafelor acestuia.

Şi dacă ne gândim că în numai un an de la alegeri, primarul liberal a “reuşit” să distrugă CSM şi sportul pentru copii şi junior din oraş , să aducă în pragul insolvenţei TCE, să  ţină mărcile Petrolul în sertar şi să nu demareze niciunul dintre proiectele promise în campania electorală este clar că a venit momentul ca Adrian Dobre să primească  o “bonă”.

Nu putem uita că primarul Ploieştiului, împreună cu echipa sa de consilieri, a ratat toate finanţările posibile de a fi atrase în municipiu.

Aşa că liderii PNL Prahova au decis că primarul ales trebuie să fie dublat de un manager foarte bun, capabil să rezolve crizele majore apărute în administrarea oraşului, temându-se probabil că Adrian Dobre poate duce municipiul în faliment.

Iar cel mai bun pentru acest  job nu putea fi decât medicul Bogdan Nica, cel care şi-a trecut în CV mai multe performanţe notabile.

Spre exemplu, Nica este cel care a coordonat criza gripei aviare apărute în Prahova în 2006, reuşind atunci administrarea vaccinurilor salvatoare unui număr impresionant de persoane aflate în focare. Apoi, a ocupat postul de secretar general în Ministerul Sănătăţii.

Bogdan Nica a fost şi preşedinte al ANPC timp de doi ani. S-a făcut remarcat  prin mai multe procese intentate băncilor comerciale pentru utilizarea unor clauze abuzive în contractele de creditare. Nica s-a ocupat  şi de practicile  ilegale ale instituţiilor financiare nebancare, unde a aplicat mai multe sancţiuni dar şi de contractele abuzive ale companiilor de telefonie mobilă.

Cu un astfel de supraveghetor , primarul Dobre ar trebui să nu mai facă (prea multe) gafe.

Oricum, desemnarea lui Bogdan Nica este un semn că PNL a intrat deja în campanie electorală  şi am putea asista la o demisie a lui Adrian Dobre care să aducă alegeri anticipate la Ploieşti. Şi atunci,  e clar că cel mai bun candidat al liberalilor ar fi medicul Bogdan Nica, membru PNL încă din anul 1990.

Numirea lui Bogdan Nica încearcă să refacă, destul de timid, imaginea catastrofală pe care Adrian Dobre o are ca primar şi să readucă încrederea ploieştenilor în PNL, mai ales că în acest moment liberalii au ajuns la cel mai mic scor pe care partidul l-a avut vreodată în Ploieşti.