Politistii locali ar putea sa-i opreasca in trafic pe soferi, sa le retina permisul si sa-i amendeze, la fel ca agentii de la Brigada Rutiera. Mai multi parlamentari au depus un proiect de lege ca sa modifice Codul Rutier, transmite Protv.

Alesii au venit cu aceasta idee, dupa ce au observat ca unele amenzi date de politistii locali nu sunt recunoscute in instanta. Dar Avocatul Poporului a contestat aceasta propunere la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acest moment, politistii locali ii pot amenda pe soferii care opresc sau stationeaza neregulamentar si au dreptul sa dirijeze traficul in intersectii. Prea putin, sunt de parere 13 deputati care au initiat un proiect legsilativ ce le-ar da dreptul agentilor locali sa opreasca in trafic un conducator auto si sa-l amendeze daca a incalcat Codul Rutier.

Cum sunt prea putini politisti de la Brigada Rutiera pe strazi, mai multi agenti care sa urmareasca traficul nu ar fi un lucru rau. Problema este ca Politia Nationala lucreaza cu oameni care au terminat facultatea sau scoala de politie, unde acestia invata legile si cum sa le aplice, in timp ce politist local poate fi orice persoana cu varsta peste 18 ani care nu are cazier si care trece o testare a primariei. Cei care dirijeaza traficul urmeaza suplimentar un curs de cateva saptamani.