Andrei Volosevici, fost primar al Ploieştiului şi cel care a reuşit aducerea mărcilor Petrolul în proprietatea Primăriei, este dezamăgit de ceea ce se întâmplă în această perioadă în administraţia locală.

"Asistăm la o tergiversare din partea celor care ar fi trebuit să reyolve de mult această problemă, şi mă refer aici la toţi cei care au această în responsabilitate această problemă: primar, viceprimari, Consiliul Local. Ba a fost februarie, ba mai, ba iunie...e anormal. În decembrie Florin Neagu a depus un proiect care nu a fost discutat niciodată, bun, prost era un proiect.

Avem un fenomen şi este o obligaţie a tuturor celor care au preluat mărcile să răspundă acestui fenomen. În acest moment admnistraţia locală are obligaţia de a rezolva această problemă. Mărcile trebuie să ajungă la Petrolul 52 pentru că avem acolo nişte nume care au însemnat istoria Lupilor Galbeni. Nimeni nu poate nega acest lucru.

Se vorbeşte despre o licitaţie...o licitaţie durează mult, poate participa oricine şi poate fi câştigată de firma X sau de persoana particulară Y care nu are nicio legătură cu fenomenul Petrolul. Ori administraţia trebuie să răspundă dorinţei cetăţenilor, pentru că ăsta este rolul unei administraţii...să fie în slujba cetăţeanului. Aceasta este logica lucrurilor.

Nu putem să uităm cei 30.000 de oameni care au mers la finala Cupei Românei pentru a susţine Petrolul Ploieşti."
, a declarat Volosevici în exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean

Volosevici nu poate înţelege modul în care funcţionează în prezent administraţia locală:

"Asistăm acum la o lipsă de decizie şi un vid de putere fantastică. Spitalul Municipal de Urgenţă, CSM, ordinea din oraş, sunt lucruri care au scăpat de sub control şi este responsabilitatea tuturor- primar, viceprimari, consilieri locali- să le rezolve. Nu se poate ca atât de multe probleme să nu poată fi rezolvate

Am lucrat cu funcţionarii din Primăria Ploieşti, dacă au spus NU şi au avut dreptate le-am respectat decizia, dar dacă nu au avut dreptate au existat consecinţe, a existat Codul Muncii...pârghii există dacă vrei să le foloseşti...

Dezamăgirea este mare în acest moment, dezamăgirea mea ca om cu buletin de Ploieşti, ca om care înţelege lucrurile astea...."



Andrei Volosevici consideră că singura soluţie o reprezintă colaborarea şi cooperarea dintre toţi factorii de decizie

"Dar oamenii ăştia trebuie să se aşeze la masă şi să înceapă să lucreze dincolo de orgolii. Nu aş fi putut lua mărcile în timpul mandatului meu dacă nu aş fi colaborat perfect cu Consiliul Local. Şi atunci a existat consens, toţi au dorit mărcile la Primărie, dar nu pentru a le ţine într-un sertar....

Dacă nu se înţelege acest lucru vom avea în continuare o dezbatere permanentă fără niciun fel de finalitate

Sper din suflet ca orgoliile să fie lăsate deoparte şi lucurile să se rezolve rapid, aşa cum este normal. Fenomenul Petrolul nu poate fi ignorat sau negat!

Cât despre ce se întâmplă în administraţie...cum am mai spus...dezamăgirea este mare....",
a mai declarat fostul senator şi primar al Ploieştiului pentru Jurnalul Prahovean