Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din I.J.P. Prahova, având suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează miercuri dimineaţă 25 de  percheziţii la persoane bănuite de producerea şi comercializarea de ţigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Descinderile au loc în judeţele Prahova, Braşov, Sibiu, Dolj, Mureş, Argeş, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploieşti şi al reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale. La percheziţii participă şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.J.P. Prahova, precum şi poliţişti din inspectoratele Sibiu, Mureş şi Argeş.

Potrivit IJP Prahova, din cercetări au rezultat indicii că un membru al grupării, prahovean, ar fi fost cel care ar fi achiziţionat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului şi ar fi fabricat ţigarete împreună cu alte patru persoane, domiciliate tot în Prahova. Ulterior ţigaretele erau comercializate în special către crescători de animale, care le achizionau pentru persoanele care supravegheau animalele.

11 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.