Compania Holzindustrie Schweighofer precizează, referindu-se la transportul de arbori oprit miercuri de jandarmi, pe Valea Prahovei, că buştenii au provenienţă legală, problema fiind că aceştia nu erau marcaţi vizbil conform legii. Reprezentanţii companiei mai spun că încărcătura nu a fost confiscată şi că este supusă unor verificări.

„Subliniem că buştenii au provenienţă legală, dovedită cu documentele cerute de legislaţie. Transportatorul a fost amendat doar pentru că marcajele nu erau vizibile corespunzător. De aceea încărcătura nu a fost confiscată şi nu s-au luat alte măsuri”, transmit reprezentanţii companiei Holzindustrie Schweighofer.

Aceştia spun că buştenii aflaţi în camionul controlat de jandarmii prahoveni a fost depozitat separat, iar în prezent se fac verificări. Încărcătura nu va fi procesată până la clarificarea situaţiei, iar dacă vor fi constatate nereguli, nu va fi procesată deloc, mai precizează compania.Arthur a lucrat un an la aparatul de zbor care are o anvergură a aripilor de aproape 4 metri. Proiectul a costat 5.000 de lei, iar banii au fost strânşi din sponsorizări.

Una dintre posibilele utilizări ale aparatului este supravegherea arealelor naturale protejate, fiind foarte silenţios şi discret în aceste spaţii, care sunt sensibile la influenţa omului.