Poliţiştii bucureşteni fac cinci percheziţii în judeţul Prahova, la persoane suspectate că au şantajat un bărbat, pe care l-au abordat după ce au deschis un cont fals într-o reţea de socializare, cu identitatea unei femei.

Patru persoane suspectate în acest caz vor fi duse la audieri, la sediul Secţiei 1 Poliţie, în dosarul în care se fac cercetări pentru şantaj, cauza fiind coordonată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că mai mulţi bănuiţi au creat un cont fals într-o reţea de socializare, cu identitatea unei femei, cu scopul de a aborda bărbaţi interesaţi de o relaţie”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii au reuşit abordarea unui bărbat, care a intrat în dialog cu administratorul contului fals, crezând că este o femeie. După un timp, bărbatul a fost contactat şi determinat să dea mai multe sume de bani, pentru a nu-i fi divulgată identitatea şi faptul că ar fi început online “o relaţie cu o minoră”.

Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi Grupa Mobilă de Jandarmi Ploieşti.