Poetul Adrian Păunescu va avea un bust în curtea şcolii din localitatea Copăceni, din Republica Moldova, localitate în care s-a născut. După mai multe intervenţii, Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a obţinut acordul autorităţilor din Moldova de a amplasa bustul marelui poet în comuna natală.

„Am comandat un bust din bronz masiv, care trebuie să arate un Păunescu impunător, aşa cum este în poezia românească. Din păcate nu reuşim încă să cumpărăm casa în care s-a născut poetul, dar vom amplasa bustul în curtea şcolii din Copăceni. Guvernul Republicii Moldova a emis chiar o hotărâre în acest sens”, a declarat Mircea Cosma.

Ceremonia de dezvelire a bustului lui Adrian Păunescu va avea loc pe 17 noiembrie, iar la eveniment vor participa Iurie Leancă, premierul moldovean, dar şi Victor Ponta, primul ministru al României.

Mircea Cosma ne-a dezvăluit că a publicat şi 2.000 de exemplare dintr-o selecţie de poezi cu subiect Basarabia şi Unirea cu România, poezii pe care Păunescu le-a scris dea lungul vieţii, iar cărţile vor fi împărţite locuitorilor din Copăceni.