TITLURILE ZILEI:
• Fostul petrolist Ovidiu Hoban, pentru a doua oară consecutiv campion în Israel cu Hapoel Beer Sheva    • Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul    • Aproape 3.500 de persoane puse sub acuzare pentru 5.700 de infracţiuni economico-financiare, în primele trei luni ale anului    • Italia: Autorităţile au lansat o anchetă, după ce o femeie a simulat o sarcină şi a cumpărat bebeluşul unei românce    • Iohannis, despre relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului: Guvernul să-şi facă temele mai bine    • Congo: Un militar român din trupele de menţine a păcii acuzat că a lăsat însărcinată şi a abuzat sexual o minoră    • Amenzi date vitezomanilor care au ignorat radarele, pe autostrăzile A1, A2 şi A3    • Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Stuttgart    • Incendiu la mansarda unui hotel de cinci stele din Sinaia, 50 de persoane evacuate    • Nu a fost chiar... Cornu abundenţei, dar tot a fost bine pentru Petrolul 52    • Maxima zilei - 30 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 30 aprilie 2017    • Fostul petrolist Ovidiu Hoban, pentru a doua oară consecutiv campion în Israel cu Hapoel Beer Sheva    • Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul    • Aproape 3.500 de persoane puse sub acuzare pentru 5.700 de infracţiuni economico-financiare, în primele trei luni ale anului    • Italia: Autorităţile au lansat o anchetă, după ce o femeie a simulat o sarcină şi a cumpărat bebeluşul unei românce    • Iohannis, despre relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului: Guvernul să-şi facă temele mai bine    • Congo: Un militar român din trupele de menţine a păcii acuzat că a lăsat însărcinată şi a abuzat sexual o minoră    • Amenzi date vitezomanilor care au ignorat radarele, pe autostrăzile A1, A2 şi A3    • Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Stuttgart    • Incendiu la mansarda unui hotel de cinci stele din Sinaia, 50 de persoane evacuate    • Nu a fost chiar... Cornu abundenţei, dar tot a fost bine pentru Petrolul 52    • Maxima zilei - 30 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 30 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 3:41:33

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Ploieşti-capitala mondială a petrolului! 160 de la prima rafinărie de petrol din lume


21 aprilie 2017

citeşte totul despre:
upg,
rafinarie,
ploiesti,
mehedinteanu,
petrol,
capitalarating  rating  rating  rating  rating     (582 vizualizări)

Eveniment de marcă, astăzi, la Ploieşti. La  Universitatea Petrol şi Gaze a demarat aniversarea a 160 de ani de la inaugurarea primei rafinării de petrol din lume. Evenimentul a debutat cu dezvelirea unui monument dedicat fraţilor Mehedinţeanu, cei care au înfiinţat prima rafinărie, în anul 1857 la Ploieşti.

Momentul de astăzi face parte din Programul Naţional România 100, iar judeţul nostru va avea parte de şapte manifestări sub denumirea-Prahova, capitala mondială a petrolului.

După dezvelirea monumentului, participanţii au mers în aula UPG pentru a participa la un simpozion dedicat personalităţii celor doi petrolişti prahoveni,Teodor şi Marin Mehedinţeanu, la care au luat cuvântul: rectorul Universităţii Petrol Gaze Ploieşti, Mihai Pascu Coloja, profesorul universitar doctor Ecaterina Andronescu, precum şi consilierul prezidenţial pentru cultură, culte şi centenar, Sergiu Nistor.

De altfel, UPG a fost prima instituţie din Europa care  a şcolit mii de ingineri în toate domeniile care ţin de extragerea şi prelucrarea ţiţeiului. În prezent, la UPG învaţă 320 de studenţi străini din 28 de ţări ale lumii, majoritatea făcând facultăţi specializate în petrol.

„După anii 90, meseria de inginer a fost marginalizată şi asta s-a reflectat în căderea noastră economică. Ploieştiului şi-a ocupat un loc în istoria petrolului, pentru că are aşa de multe începuturi. Cred că şi astăzi Prahova contează în principal prin industria de petrol, în economia românească”, a declarat Ecaterina Andronescu.

De altfel, toţi cei prezenţi consideră că România are încă un cuvânt important de spus pe piaţa petrolului, tocmai prin şcoala care produce specialişti excepţionali în domeniu.

„România este încă un jucător mare în industria petrolului tocmai prin şcoala de aici. Avem 3.000 de studenţi absolvenţi de la UPG Ploieşti în toate colţurile lumii şi ştim bine că şcoala industriei de petrol românească este veche din 1904 şi nu ştiu câţi alţii se mai pot lăuda cu aşa ceva. Suntem un reper în lume pentru industria petrolului care va mai conta în materiile prime energetice cel puţin 4 decade din acest moment. Există încă resurse nevalorificate de petrol şi gaze şi gaze de şist, care vor avea o exploatare de 250 de ani de aici încolo", a spus Iulian Iancu,  preşedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputaţilor

Printre participanţii la evenimentele de la UPG îi amintim şi pe deputaţii Dragoş Zisopol, Laura Moagher, Rodica Paraschiv, Andrei Nicolae, senatorul Emanoil Savin, Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE, Mircea Geoană, fost preşedinte al Senatului, viceprimarii Cristian Ganea şi George Pană, prefectul Mădălina Lupea, vicepreşedintele CJ Ludmila Sfîrloagă.

Organizatorii evenimentului au fost Universitatea de Petrol-Gaze Ploieşti, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Ploieşti,Consiliul Judeţean Prahova, Societătea Cultural Istorică ,,Mihai Viteazul” Ploieşti,Fundaţia Constantin Stere  Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!
„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online