Greva generală anunţată de sindicaliştii TCE Ploieşti pentru miercuri, 19 aprilie, nu va mai avea loc.

Conform publicaţiei Actualitatea Prahoveană, sindicaliştii vor avea o întâlnire vineri cu reprezentanţi ai Primărie Ploieşti, ai Consiliului Local şi ai Guvernului, iar tema principală o reprezintă identificarea soluţiilor legale pentru redresarea societăţii care se ocupă de transportul public în Ploieşti.

"Am decis amânarea grevei, deoarece, vineri, vom avea o întâlnire la care vor participa autorităţile locale, reprezentanţi ai Guvernului şi ai Federaţiei Transloc. Dorim dezamorsarea conflictului şi remedierea situaţiei în care se află TCE Ploieşti", a declarat liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti, Ion Mişcă, pentru Actualitatea Prahoveană.

TCE Ploieşti este într-o situaţie delicată din cauza refuzului Nicoletei Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei Ploieşti de a aviza bugetul regiei. În plus, directorul economic al municipalităţii nu este de acord nici cu acordarea decontării subvenţiilor către TCE, iar societatea comercială a ajuns, astfel, în pragul falimentului.

Cu un parc auto îmbătrânit, TCE Ploieşti se află aproape în imposibilitatea de a oferi ploieştenilor un transport public decent şi de calitate.