Au început în sfârşit lucrările pentru construcţia podului care va lega rutier două comune din nordul judeţului, Adunaţi şi Proviţa de Sus. Podul va fi construit pe Drumul Judeţean 100E peste pârâul Proviţa iar valoarea investiţiei se ridică la valoarea de 1.66 milioane de lei (377.000 euro), care va fi asigurată de Consiliul Judeţean.

Constructorul podului, SC Cast SRL a dat ca termen pentru finalizarea lucrării 24 de luni. Lungimea totală a construcţiei va fi de 42 de metri, o lăţime de 9,5 metri, din care 7 metri, lăţimea carosabilului. Podul a fost proiectat şi cu trotuare.

În paralel se va face şi apărare de mal, şanţuri betonate, plus o adâncire a albiei râului pentru a preveni vreun incident în cazul vreunei inundaţii.

Primarii celor două comune, prezenţi la debutul lucrărilor, au declarat că acest pod va rezolva problema comunicaţiei dintre cele două localităţi.

Pe viitor, administraţiile locale au de gând să dezvolte turismul şi agroturismul în această zonă. În prima fază în această zonă va fi amenajat un centru de turism pe bicicletă.

„Închidem un proiect început în 2003, acela de a lega Câmpina, Breaza, Adunaţi şi Proviţa de Sus. Anul viitor sper să inaugurăm un circuit turistic, deoarece turismul local şi regional se vor bucura de o dezvoltare importantă“, a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Cele două localităţi menţionate sunt printre săracii judeţului, având nevoie în permanenţă de alocări bugetare de la CJ pentru investiţii. Atât în Proviţa de Sus, în Proviţa de Jos şi în Adunaţi nu există reţea de apă. Aceasta va fi construită anii viitori, în cadrul unui proiect pe fonduri europene în valoare de 5,5 milioane de euro. Tot Consiliul Judeţean se va implica pentru construirea unui dispensar în Adunaţi, dar şi pentru construcţia unei noi clădiri de primărie.