Proiectul ecologic “Plantăm Viitor Verde” desfăşurat de Primăria Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJPH), intră, pe 13 aprilie 2017, într-o nouă etapă, şi anume aceea de plantare în Parcul Municipal Ploieşti Vest a 500 de puieţi de diferite specii.

Derulat în două etape, desfăşurate în perioada noiembrie 2016 - aprilie 2017, proiectul, ce vizează reamenajarea componentei peisagistice şi de mediu a unuia dintre cele mai mari parcuri din Ploieşti, în beneficiul comunităţii şi cu sprijinul comunităţii, include, în această etapă, şi o componentă educaţională.

Prin asocierea cu ISJPH se vizează aducerea aproape de proiect, în special, şi de mediul înconjurător în general, a elevilor din şcolile şi liceele din oraşul Ploieşti,” a declarat Adrian Dobre, primar al Municipiului Ploieşti.  Astfel, elevii au fost invitaţi  să se înscrie voluntari în campanie şi, alături de adulţi implicaţi în proiect, angajaţi ai Primăriei sau alţi voluntari, cetăţeni ai Municipiului Ploieşti, vor contribui împreună, la înfrumuseţarea parcului, în beneficiul atât al locuitorilor din zonă, cât şi al întregului municipiu Ploieşti.   

            “Micii ecologişti vor beneficia, pe parcursul acţiunii de plantare, de sfaturi practice privind îngrijirea copacilor plantaţi de către ei, acţiunea ecologică dobândind astfel şi valenţe educative,” a declarat Prof. Oprea Nicolae Angelescu, Inspectorul General al ISJPH. “Ne dorim ca ei sa înveţe să respecte natura, să o înţeleagă şi să o iubească”, a continuat acesta.

Un partener important în desfăşurarea acestui proiect este Veolia Energie Prahova, care a răspuns pozitiv la solicitarea noastră şi ne este alături în această a doua etapă, punând la dispoziţie întregul material săditor, materiale auxiliare, precum şi o echipă de voluntari, angajaţi ai companiei, care să ajute la sădirea puieţilor” a mai declarat Adrian Dobre, primar al municipiului Ploieşti.

Deoarece acţiunea are ca şi motiv central comunitatea municipiului Ploieşti, Primăria lansează, pe această cale, o invitaţie tuturor reprezentanţilor presei de a se alătura acestui proiect. Astfel, va fi delimitată o alee a jurnaliştilor, unde, toţi aceia care vor dori, vor putea planta alături de ceilalţi voluntari: mesteceni, frasini sau tei.

Următoarea etapă a proiectului va urmări evaluarea rezultatelor: numărul de puieţi şi rata de creştere a acestora (aprilie-mai) iar în final, în data de 5 iunie, de Ziua Internaţională a Mediului va avea loc premierea participanţilor, în cadrul unei ceremonii festive.