Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese de naturã administrativã în cazul a opt funcţionari publici, printre care si o angajata a Primariei Lipanesti.

În perioada 08 martie 2011 – 03 mai 2016, a deţinut simultan funcţia publicã de persoanã cu responsabilitate în domeniul urbanismului şi amenajãrii teritoriului şi al executãrii lucrãrilor de construcţii în cadrul Primãriei Comunei Lipãneşti, Judeţul Prahova şi calitatea de persoanã fizicã autorizatã - Radu I. Rodica-Elena Persoanã Fizicã Autorizatã, calitate ce se aflã în legãturã directã cu atribuţiile din fişa postului acesteia, încãlcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

În calitate de persoanã cu responsabilitate în domeniul urbanismului şi amenajãrii teritoriului şi al executãrii lucrãrilor de construcţii, a încãlcat regimul juridic al conflictelor de interese, prin semnarea a nouã autorizaţii de construire pentru persoane fizice care au fost beneficiarele unor studii geotehnice întocmite de Radu I.Rodica-Elena Persoanã Fizicã Autorizatã.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispoziþiile art. 70, art. 71 şi art. 79 alin. (1), lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003.