Locuitorii din oraşeke Buşteni şi Băicoi şi din comunele Dumbrava şi Călugăreni se pregătesc pentru alegeri locale parţiale.

Conform premierului Sorin Grindeanu data propusă pentru alegeri în localităţile în care posturile de primar sunt vacante este 11 iunie.

 „Legat de alegeri, săptămâna viitoare vom adopta o hotărâre de Guvern. Noi o să propunem şi o să adoptăm, în şedinţa de guvern, data de 11 iunie pentru alegerile în localităţile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante locurile”, a declarat premierul Grindeanu la Sinaia.

În România există 32 de localităţi aflate în această situaţie. Printre acestea se află şi patru din Prahova: Buşteni (primarul a devenit parlamentar), Băicoi (primarul a pierdut mandatul în urma unei hotărâri judecătoreşti), iar la Dumbrava şi Călugăreni posturile sunt vacante în urma decesului primarilor aleşi

Potrivit legii alegerilor locale, „în cazul unor alegeri parţiale, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 35 de zile înaintea votării”.