Primăria Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Colegiul Economic Virgil Madgearu”, organizează în perioada 6 – 7 aprilie 2017 a VIII – a ediţie a „Concursului Naţional Romanian Business Challenge” şi totodată a VIII-a ediţie a „Târgului Naţional al Firmelor de Exerciţiu”.

Romanian Business Challenge” este un eveniment ce se va desfăşura joi, 6 aprilie 2017, începând cu ora 09.00, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova. La acest concurs participă în jur de 40 de elevi şi studenţi din Regiunea Sud-Est şi Regiunea Sud Muntenia, competiţia desfăşurându-se între echipe interregionale, care dezvoltă spiritul antreprenorial al elevilor şi studenţilor prin activităţi de sinteză şi interpretare a fenomenelor economice.

Târgul Firmelor de Exerciţiu” este un eveniment ce va avea loc vineri, 7 aprilie 2017, începând cu ora 9.00, la Casa de Cultură a Studenţilor şi este centrat pe promovarea afacerilor, dezvoltarea antreprenoriatului autohton şi încheierea tranzacţiilor între firmele de exerciţiu. La acţiune vor participa peste 40 de firme de exerciţiu, peste 500 de elevi şi cadre didactice din diverse regiuni ale ţării.

Scopul celor două concursuri este de a familiariza elevii cu mecanismele economiei de piaţă, prin dezvoltarea creativităţii şi a spiritului antreprenorial prin activităţi inovatoare.