Poliţiştii din Prahova fac, miercuri, 22 de percheziţii în Bucureşti şi în Prahova la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane suspectate că au falsificat contracte de drepturi de autor pentru a primi de la stat indemnizaţii de creştere a copilului. Mai multe persoane sunt suspectate că au racolat gravide din zone sărace şi au încheiat pe numele lor contracte de drepturi de autor la bloguri şi site-uri care nu existau, pentru a primit banii pentru concendiu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, 22 de percheziţii sunt efectuate la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de tentativă de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 — 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obţinerii în mod nelegal a indemnizaţiei de creştere a copilului. În cazul în care bănuiţii ar fi reuşit finalizarea activităţii de inducere în eroare a funcţionarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei", se arată în comunicat.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că cei vizaţi racolau de pe stradă tinere însărcinate, în general cu stare materială precară, iar apoi falsificau documente care atestau că femeile urmează să primească drepturi de autor cu privire la materiale care ar fi trebuit să apară pe site-uri web sau bloguri, care însă nu existau.

În urma descinderilor, 19 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi duse la audieri.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploieşti şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.