Bugetul CSM este cel mai dezbătut proiect privind veniturile şi cheltuielile unei instituţii din subordinea municipaliţăţii din istoria post decembristă a Primăriei Ploieşti. Timp de aproape cinci ore, timp în care au fost luate vreo trei pauze de consultări, aleşii au încercat, cu tot felul de argumente, să o înduplece pe Nicoleta Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei, să propună o variantă legală pentru desfăşurarea activităţii sportive în cadrul clubului sportiv.

Viceprimarul Cristian Ganea a venit şi cu o propunere menită să deblocheze soarta sportului ploieştean, înainte ca acesta să devină...istorie.

Astfel, viceprimarul PSD a propus colegilor din Consiliul Local împărţirea activităţii CSM în două entităţi distincte. Una ar însemna înfiinţarea unui club sportiv al Primăriei, finanţat de la bugetul local, destinat sportului de masă, sportului pentru copii şi juniori, inclusiv sportului de performanţă. Clubul ar urma să fie constituit pe baza legii sportului.

În aceste condiţii, actualul CSM ar rămâne doar o instituţie care se ocupă de administrarea bazelor sportive.

Noul club ar urma să preia secţiile sportive, personalul şi sportivii de la CSM şi să aibă finanţarea asigurată de la bugetul local.

“Nu putem să rămânem impasibili în faţa copiilor ploieşteni care fac sport, chiar şi de performanţă sub culorile CSM Ploieşti. Copiii aceştia au adus o mulţime de medalii pentru oraşul acesta în diverse competiţii, interne şi internaţionale. Eu nu mă pot uita în ochii lor mâine şi să le spun că vor putea să vină la sala de sport să se antreneze, dar nu vor avea voie sp meargă la concursuri. Sportul este important pentru copiii noştri. Avem nevoie de o generaţie tânără de ploieşteni sănătoasă, iar sănătatea se obţine şi prin sport”, a spus viceprimarul Cristian Ganea.