Consiliul Judeţean a convocat primarii din Prahova pentru a actualiza master-planului pentru investiţii în scopul executării lucrărilor pentru aducţiuni de apă şi canalizare. S-a discutat astfel alcătuirea listei de investiţii în acest scop.

Conform acestui plan pentru Prahova ar fi disponibili 716 milioane de euro din fonduri europene pentru lucrările de aducţiune a apei potabile şi a canalizării în perioada 2014-2020. Din această sumă 516 milioane de euro sunt prevăzuţi numai pentru lucrări de canalizare. În prima fază, vor fi contractaţi 200 de milioane de euro. Deocamdată în Prahova mai există 9 localităţi fără reţea de apă şi 66 fără canalizare.

„Master-planul vizează 21 de localităţi din Prahova şi credem că pe 1 august 2014 toate proiectele vor fi gata. Trebuie să precizez că încă avem 9 localităţi fără reţea de apă şi doar 38 de localităţi au canalizare. În ceea ce priveşte canalizarea aici întâmpinăm probleme serioase din cauza reliefului de deal, montan. Se va opta pentru construcţia unor magistrale pentru canalizare cu câte o staţie de epurare fiecare“, a precizat Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.