Angajaţii Transport Călători Expres (TCE) Ploieşti au declanşat, luni, greva spontană, o parte din autobuze fiind retrase de pe trasee. Oamenii sunt nemulţumiţi de situaţia financiară a societăţii, ameninţată cu falimentul, şi susţin că autobuzele sunt foarte vechi şi pun în pericol viaţa călătorilor 

Liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti, Ion Mişcă, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că angajaţii TCE au declanşat greva spontantă şi doar 30 la sută din autobuze au circulat pe trasee, după orele de vârf.

„S-a declarat greva spontantă din cauza ameninţătorilor făcute de Primăria Ploieşti privind insolvenţa sau falimentul acestei societăţi, (..,) din cauza proceselor cu ANAF şi SPFL, generate de diferenţele de TVA sau impozit pe profit care nu au existat decât pe hârtie. Chiar la Curtea de Conturi când a venit a lăsat o dispoziţie, o sarcină pentru recuperarea veniturilor şi cheltuielilor de către societate de la Primăria Ploieşti, ceea ce nu s-a întâmplat”, a declarat Mişcă.

Greva organizata de aproximativ 200 de salariati ai TCE Ploiesti a degenerat luni după amiaza. Primarul Adrian Dobre a ajuns in mijlocul grevistilor pentru a potoli spiritele.

Dobre le-a promis acestora ca se incearca gasirea de solutii pentru a rezolva situatia disperata a societatii, aflata in pragul falimentului si in imposibilitatea de a plati salariile angajatilor in aceasta luna. Transportul in comun a fost aproape paralizat din cauza grevei, foarte putini soferi sau vatmani acceptand sa iasa pe traseele din Ploiesti.

In timp ce primarul si directorul interimar al sociatatii încercau să calmeze multimea revoltată, salariaţii TCE l-au huiduit pe primar.

Directorul Alexandri Nicolae a promis că marţi vor fi virate salariile oamenilor, dar a spus că nu se ştie când vor primi angajaţii bonurile de masă. Sindicaliştii susţin că nu vor relua lucru nici marţi, susţinând că s-au săturat să fie minţiţi.

Toate cele 120 de autobuze ale TCE au fost retrase la bază, iar singurele curse care au fost făcute marţi după amiază au fost cele speciale, care duc angajaţi la Yazaki şi la Brazi.