Când vine vorba despre Ploieşti, toţi politicienii sunt de acord că municipiul are nevoie de un spital modern, utilat la standarde europene. Este de fapt principala promisiune electorală pe care ploieştenii o cred şi la care visează cu ochii deschişi, lăsându-se minţiţi de proiecte şi fotografii copiate de pe internet.

Povestea spitalului a fost adusă în discuţie şi în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti. De fapt, primarul Adrian Dobre a încercat să bage pe sub mână aleşilor un proiect menit,chipurile, să facă paşi spre un viitor spital nou.

Doar că  proiectul  suplimentar privind ” îmbunătăţirea şi difersificarea asigurării serviciilor medicale prin unităţile sanitare cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, aflate în reţeaua sanitară a Consiliului Local”  era un fel de cal troian menit să arunce pisica în ograda aleşilor pentru a masca incapacitatea edilului de a-şi respecta promisiunile electorale

Proiectul suplimentar a dat naştere unor dezbateri amble între aleşii locali. În fapt este vorba despre o notă conceptuală a obiectivului de investiţii cu denumirea Spital Municipal Ploieşti – identificarea surselor de finanţare şi a amplasamentului.

Proiectul a fost considerat “urgent” de angajaţii municipalităţii, deşi face referire la un studiu aflat pe masa primarului Adrian Dobre încă din luna octombrie 2016. 

Studiu  referitor la amplasarea viitoarei unităţi sanitate vorbeşte despre mai multe posibile amplasamente, dar o altă anexă a proiectului vorbea doar despre un singur amplasament.

Bâlbâielile şi neconcordanţele din proiect au stârnit nemulţumirile consilierilor PSD care sunt de acord cu un spital modern, dar nu vor să aprobe un proiect nefundamendat legal. Locaţiile posibile pentru un viitor spital sunt pe strada Cosminele şi două pe strada Găgeni, în apropierea Spitalului Judeţean

Consilierul George Botez  a taxat dur bâlbâielile aparatului propriu al municipalităţii: “Nu suntem în stare să ne organizăm. Nu pot accepta să mi se arunce un aviz pe masă cu explicaţia că e de la studiu. Studiul privind ce? Pe mama, pe Moş Crăciun, copii străzii. Nu putem accepta să votăm ceva doar pentru că aşa vrea cineva să ne impună”.

Social democraţii au dorit să afle cum a devenit urgent un proiect pentru care există un studiu de oportunitate datat din octombrie 2016.

După aproximativ o oră de dezbateri intense, în care s-au constatat nenumărate neconcordanţe între studiul de oportunitate şi nota conceptual, dar au apărut şi foarte multe semne de întrebare, aleşii au decis ca proiectul să fie discutat într-o altă şedinţă.

Costurile privind construirea viitorului spital sunt estimate la 60 de milioane de euro. Primarul Adrian Dobre a propus ca posibilă variantă pentru realizarea studiului de fezabilitate finanţarea acestuia din creditul Eximbank.

Amânarea discutării acestui proiect a stârnit nemulţumirea primarului Adrian Dobre care a părăsit sala în care se desfăşura şedinţa CL trântind uşa