Poliţişti ai Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru verificarea modului în care se efectuează transportul de persoane în regim taxi în municipiul Ploieşti, în cadrul căreia au controlat 18 autovehicule de transport persoane în regim taxi. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.465 lei, anunţă IJP Prahova. De asemenea, a fost depistat un conducător auto  care nu avea asigurare de răspundere civilă auto, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional  şi i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare ale maşinii.

Un alt şofer a fost depistat conducând un autovehicul căruia îî expirase inspecţia tehnică periodică, mai exemplifică sursa citată. Pe lângă sancţiunea contravenţională aplicată, acestuia i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare a maşinii.

Şi poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au desfăşurat o acţiune similară, în cadrul căreia au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 pentru transport în regim taxi, în valoare totală de 17.500 lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute patru permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.