Primăria Municipiului Craiova pregăteşte mai multe proiecte de interes comunitar care vor fi accesate, în acest an, pe fonduri europene.

“Priorităţile noastre pentru 2017 sunt reprezentate, printre altele, de achiziţia unui număr de 10 tramvaie, 50 de autobuze şi reabilitarea tronsonului de tramvai de la Henry Ford, staţiile de redresare de la tramvaie care nu au fost abordate şi care sunt eligibile, dar şi reabilitarea depoului de tramvaie. Totodată, intenţionăm să accesăm fondurile europene şi pentru reabilitarea câtorva dintre intersecţiile cu probleme din municipiu, precum cea de la ieşirea din pasajul subteran, intersecţia din capătul bvd. Romanescu, de la Madona şi alte câteva intersecţii pe care intenţionăm să le prindem în aceste proiecte”, a declarat Primarul Interimar al Craiovei, Mihail Genoiu.

Conducerea Primăriei şi-a propus să atace, în 2017, şi axa deschisă finanţărilor europene pentru terenuri degradate. “În zona Craioviţa Veche avem un teren de 4-5 hectare care poate fi transformat într-un punct de agrement. Este o baltă în jurul căreia vrem să facem un parc”, a menţionat primarul interimar Mihail Genoiu.

Un alt obiectiv pentru care se va încerca obţinerea de fonduri europene este reabilitarea termică a blocurilor. Noul ghid include, ca noutate, separarea pe orizontală a distribuţiei de energie termică